Αν υπάρχει παράδεισος των καταδύσεων, τότε οι δύτες σε όλο τον κόσμο μπορούν να τον βρουν στο Παλάου. Το μικρό εξωτικό αρχιπέλαγος στη Μικρονησία, στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, το οποίο αποτελείται από μικρά νησιά.

Αν και κατατάσσεται στις χώρες με τις λιγότερες επισκέψεις παγκοσμίως, κυρίως λόγω της γεωγραφικής του θέσης, το Παλάου αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους δύτες, καθώς οι καταδυτικές τοποθεσίες του θεωρούνται οι καλύτερες στον κόσμο. Όμως, πέρα από αυτό, το Παλάου είναι και πρωτοπόρο σε θέματα οικολογίας και προστασίας του πλανήτη, αφού πρόσφατα έγινε η πρώτη χώρα που επικύρωσε την ιστορική συνθήκη προστασίας της ανοικτής θάλασσας.

Η πόλη Koror είναι η μεγαλύτερη πόλη και το εμπορικό κέντρο στο Παλάου, που φιλοξενεί περίπου τον μισό πληθυσμό της χώρας, που βρίσκεται στο νησί Oreor. Αν ποτέ βρεθείτε στον προορισμό αυτό, μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα και να ζήσετε πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία, αφού πρόκειται για ένα ταξίδι ζωής.

Στη λίμνη Jellyfish, για παράδειγμα, μπορείτε να κολυμπήσετε δίπλα στις ακίνδυνες χρυσές μέδουσες. Στο Milky Way, μία από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε, είναι να αλειφτείτε στο πρόσωπο και στο σώμα με λευκή λάσπη που λέγεται ότι σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι.

H πιο δημοφιλής τοποθεσία καταδύσεων στο Παλάου, είναι το Blue Corner, όπου έχετε τη δυνατότητα να δείτε ένα πλήθος θαλάσσιας ζωής και πράγματα που δεν έχετε ξανά δει ποτέ.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε προηγουμένως, πως το Παλάου εδώ και λίγα χρόνια, έχει θέσει ως προτεραιότητα την προστασία του πλανήτη, έτσι – όπως διαβάζουμε – σύμφωνα με τη «Δέσμευση του Παλάου» το 2017, απαιτεί από τους επισκέπτες να δεσμευτούν ότι θα «προσέχουν» και θα «προστατέψουν» τα νησιά.

Τελευταία, εφαρμόζεται κι ένα πρόγραμμα που προσφέρει πόντους σε όσους αντιμετωπίζουν το μέρος με σεβασμό. Οι επισκέπτες μπορούν στη συνέχεια να εξαργυρώσουν τους πόντους τους για να ξεκλειδώσουν εμπειρίες που βασίζονται στη φύση που συνήθως προορίζονται για τους ντόπιους και τους στενούς φίλους τους, όπως πεζοπορία σε μυστικά μονοπάτια, κολύμπι σε μια μυστική σπηλιά, γεύμα με ντόπιους και ηλικιωμένους ή ψάρεμα σε ένα απομακρυσμένο σημείο.