Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι ένοπλες δυνάμεις, αφού «έφυγε» από τη ζωή ο υποστράτηγος, Αθανάσιος Μπάφας, που ήταν και ο μεγάλος υμνητής των ελλήνων καταδρομέων.

Ο υποστράτηγος άφησε την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η κηδεία του θα γίνει στη Λιβαδειά.

Όπως αναφέρει το armyvoice.gr ο στρατηγός υπέστη λοίμωξη και χρειάστηκε εντατική φροντίδα για τη νοσηλεία του, την οποία δυστυχώς δεν ήταν σε θέση να του παρέχουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Η τελευταία συνέντευξη

Ο Αθανάσιος Μπάφας είχε παραχωρήσει την τελευταία του συνέντευξη τον Νοέμβριο του 2023 στην εκπομπή Leaders.

Στην τοποθέτησή του ανέλυσε για ποιο λόγο οι κομάντος της πατρίδας μας είναι επιχειρησιακά πανέτοιμοι και τι να περιμένει η νέα γενιά που θέλει να καταταγεί στις καταδρομές.

«Υπάρχουν μέτρα ασφαλείας και πλάνα εκπαίδευσης. Μπορείτε να είστε υπερήφανοι. Το ίδιο το παιδί θα αρχίσει να το συνειδητοποιήσει αυτό μετά», είχε πει ο στρατηγός για όσους θέλουν να υπηρετήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις.

Παράλληλα, είχε δώσει μια συγκλονιστική απάντηση σε ερώτηση που είχε δεχθεί στον τηλεοπτικό σταθμό STAR για το αν κάποιος που θα καταταγεί στους καταδρομείς ή τους πεζοναύτες θα αντιληφθεί ότι αυτό που κάνει μέσω της εκπαίδευσής του είναι σημαντικό.

«Το καταλαβαίνει! Αυτά τα παιδιά που υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις το έχουν μέσα τους. Είναι DNA. Είναι πίστη. Το ζητά ο οργανισμός τους. Αν μου επιτρέπετε, είναι «τρελαμένα» με την καλή έννοια. Το θέλει η ιδιοσυγκρασία τους. Οπότε όταν κατατάσσονται εκεί, κάνουν πολύ υπερήφανο τον εαυτό τους και την οικογένεια. Υπάρχει και μία παράδοση. Υπάρχουν οικογένειες που είναι Καταδρομείς από παππού προς εγγονό» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο βετεράνος αξιωματικός.

«Το προσωπικό των δυνάμεων είναι έτοιμο. Διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία μεγάλη λόγω της διαμόρφωσης του ελληνικού εδάφους. Και πιστεύω πολύ στην ποιότητα του Έλληνα στρατιώτη. Έχουμε μορφωτικό επίπεδο. Έχουμε γενναιότητα», ήταν κάποιες από τις κουβέντες του που συγκινούσαν όσους υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις.

Συλλυπητήρια από τον Πάνο Καμμένο

Τα συλλυπητήριά του μέσω X εξέφρασε και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, γράφοντας:

«Στρατηγέ καλό Παράδεισο, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, την αγάπη, την φιλία, τις πολύτιμες συμβουλές και την σκληρή δουλειά. Η αγάπη για την Πατρίδα τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους Καταδρομείς διδάχτηκε από εσένα σε γενεές Ελλήνων. ΑΘΑΝΑΤΟΣ».