«Εξαιτίας μιας ρωσικής επίθεσης στην ουκρανική πόλη Hirnyk σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν έξι την Τετάρτη, μόλις 12 χιλιόμετρα από την πιο τεταμένη περιοχή του μετώπου», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters«.

«Τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν έναν εκτοξευτή πολλαπλών ρουκετών για το χτύπημα», δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, Βαντίμ Φιλάσκιν.

Η πόλη Hirnyk απέχει περίπου 12-15 χιλιόμετρα από τη ζώνη μάχης κοντά στην ουκρανική Maryinka στην περιοχή του Ντονιέτσκ, όπου τα ρωσικά στρατεύματα έχουν εντείνει την προώθησή τους.

Ο αρχηγός του στρατού της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Σίρσκι, περιέγραψε πρόσφατα την κατάσταση στην περιοχή Maryinka ως μία από τις πιο δύσκολες, την ώρα που περιμένουν απεγνωσμένα την αποστολή νέων πυρομαχικών και όπλων, η οποία καθυστερεί εδώ και μήνες εξαιτίας πολιτικών διαφωνιών στο αμερικανικό Κογκρέσο.

O Βολοντίμιρ Ζελένσκι προέτρεψε σε σημαντική επιτάχυνση των παραδόσεων, λέγοντας ότι ολόκληρη η κατάσταση στο πεδίο της μάχης εξαρτάται άμεσα από αυτό.