Ο Ολυμπιακός είναι στην Αγγλία για τον πρώτο ημιτελικό του Europa Conference League, την Πέμπτη (2/5) με αντίπαλο την Άστον Βίλα και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πήρε στην αποστολή και παίκτη της ομάδας Κ19 και συγκεκριμένα τον Βασίλη Πρεκατέ.

Στον προηγούμενο γύρο, στον προημιτελικό με τη Φενέρμπαχτσε δηλαδή, ο Ισπανός προπονητής είχε συμπεριλάβει στην αποστολή για τη ρεβάνς τον Ισίδωρο Κουτσίδη, ένας από του κεντρικούς αμυντικούς της Κ19 που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης κατακτώντας το Youth League.

Ο Μεντιλίμπαρ είχε αποφασίσει να κάνει το ίδιο και για τον πρώτο ημιτελικό, τώρα, με την Άστον Βίλα, ο Κουτσίδης όμως στάθηκε άτυχος αφού δεν κατάφερε να πάρει μέρος στις προπονήσεις λόγω ενοχλήσεων έπειτα από αγώνα της Κ19. Γεγονός, όμως, που δεν άλλαξε τη σκέψη του Ισπανού προπονητή: Δεν είναι διαθέσιμος ο Κουτσίδης; Κανένα πρόβλημα, στην αποστολή της πρώτης ομάδας μπαίνει άλλος πιτσιρικάς.

Ο λόγος για τον Βασίλη Πρεκατέ, κεντρικός αμυντικός και αυτός, ο οποίος γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 2005, εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού το 2021 και ήταν βασικός σε όλα τα παιχνίδια της Κ19 μέχρι και την κατάκτηση του Youth League.

Το ενδεχόμενο, βέβαια, να πάρει και χρόνο συμμετοχής ο Πρεκατές την Πέμπτη θα πρέπει να αποκλειστεί, εκτός κι αν συμβούν τρελά πράγματα στον αγώνα, το γεγονός και μόνο όμως ότι παίκτες της Κ19 είναι στην αποστολή για μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια δείχνει και το πόσο τους πιστεύουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού.