Ο διάσημος σκηνοθέτης, Φράνσις Φορντ Κόπολα, κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά σε γυναίκες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Megalopolis». Σύμφωνα με δημοσίευμα του variety που επικαλείται τον guardian, ο 85χρονος παραγωγός έχει κατηγορηθεί ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, έβαζε γυναίκες να κάθονται στα πόδια του και προσπαθούσε να φιλήσει κάποιες που δεν φορούσαν το σουτιέν τους, ενώ βρισκόντουσαν στο πλατό

Το δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένα: «Φέρεται πως τράβηξε γυναίκες για να κάτσουν στα πόδια του και κατά τη διάρκεια μιας σκηνής που γυριζόταν για την ταινία, μάρτυρες λένε ότι ο σκηνοθέτης μπήκε στο πλατό και προσπάθησε να φιλήσει μερικές από τις γυναίκες που ήταν τόπλες. Προφανώς, ισχυρίστηκε ότι “προσπαθούσε να τους φτιάξει τη διάθεση”», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ο Ντάρρεν Ντεμέτρ, συνεκτελεστικός παραγωγός του «Megalopolis», έσπευσε να υπερασπιστεί τον Φράνσις Φορντ Κόπολα, αναφέροντας πως: «οι ενέργειες του σκηνοθέτη είχαν σκοπό να “εμπνεύσουν και να δημιουργήσουν την κατάλληλα ατμόσφαιρα που απαιτούνταν για μία από τις σκηνές“».

«Γνωρίζω και έχω συνεργαστεί με τον Φράνσις για πάνω από 35 χρόνια. Ως ένας από τους πρώτους βοηθούς σκηνοθέτες και εκτελεστικός παραγωγός στο νέο του έπος, “Megalopolis”, βοήθησα στην επίβλεψη και τη συμβουλή της παραγωγής και διεύθυνα τη δεύτερη ενότητα. Ο Φράνσις σκηνοθέτησε με επιτυχία μια τεράστια ταινία, παίρνοντας όλες τις δύσκολες αποφάσεις για να διασφαλίσει ότι θα παραδοθεί στην ώρα της και βάση του προϋπολογισμού, παραμένοντας πιστός στο δημιουργικό του όραμα», πρόσθεσε ο Ντεμέτρ.

Ο Ντεμέτρ επέμεινε επίσης ότι δεν έγιναν παράπονα κατά τη διάρκεια της παραγωγής για τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη. «Υπήρχαν δύο μέρες που γυρίσαμε μια σκηνή, στο κλαμπ στο Studio 54, όπου ο Φράνσις περπάτησε στο χώρο για να εδραιώσει το πνεύμα δίνοντας αγκαλιές και φιλιά στο μάγουλο στο καστ», είπε. «Ήταν ο τρόπος του να βοηθήσει να εμπνεύσει και να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα του κλαμπ, που ήταν τόσο σημαντικό για την ταινία. Ποτέ δεν άκουσα για παράπονα, παρενόχληση ή κακή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του έργου» τόνισε.

Ο Κόπολα έβαλε 120 εκατομμύρια δολάρια από τα δικά του χρήματα για να χρηματοδοτήσει το «Megalopolis», το οποίο εκτυλίσσεται σε μια μητρόπολη που μοιάζει με την πόλη της Νέας Υόρκης στον απόηχο μιας τεράστιας καταστροφής.