Αρνούνται την εμπλοκή τους στα επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη, τα ηγετικά στελέχη της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, που εμφανίστηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο «Κοκός», εκ των ηγετικών στελεχών, που φέρεται να έδινε εντολές, φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον του ανακριτή πως δεν συμμετέχει σε επεισόδια λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων. «Τα τελευταία δυόμισι και πλέον έτη αδυνατώ να παρακολουθήσω την ομάδα μου στη συχνότητα που παλαιότερα συνήθιζα, καθώς είμαι πατέρας τριών ανήλικων τέκνων και οι οικογενειακές υποχρεώσεις μου δεν μου επιτρέπουν κάτι τέτοιο», είπε.

Ένας άλλος μεταξύ των κατηγορουμένων, επιχειρώντας να δικαιολογήσει το πώς βρέθηκαν στα χέρια του ίχνη πυρίτιδας, αποκαλύπτει τη συνομιλία που είχε με τον 18χρονο συλληφθέντα, ο οποίος ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού.

«Όταν μπήκε ο […] στο γήπεδο, μετά τα επεισόδια, δώσαμε τα χέρια και μου είπε ότι σκότωσε τον αστυνομικό. Επίσης, όπως ακούμπησα στα κάγκελα, μπορεί να μεταφέρθηκε η πυρίτιδα στα χέρια μου», φέρεται να υποστήριξε.

Επιμένοντας στο άλλοθί του ο 28χρονος «Ομλε», μάνατζερ γνωστού τράπερ, με κυνικά λόγια φέρεται να υποστήριξε ότι του προτάθηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. «Ήθελαν να με βάλουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να πω ψέματα, όπως τώρα άλλοι λένε για μένα. Μπορώ να το αποδείξω αυτό με μάρτυρες, που τους χτύπησαν, για να τους αναγκάσουν να με κατηγορήσουν», φέρεται να είπε.

Ένας άλλος κατηγορούμενος, που, σύμφωνα με τη δικογραφία, είχε ηγετικό ρόλο στη φερόμενη εγκληματική οργάνωση, προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί πήγε στο γήπεδο με μισθωμένο αυτοκίνητο τη νύχτα της δολοφονικής επίθεσης. «Το παιδί μου πηγαίνει λογοθεραπεία, η γυναίκα μου τρέχει για τις εξωτερικές δουλειές του σπιτιού, ενώ η πεθερά μου είναι καρδιοπαθής. Νοίκιασα το αμάξι, για να εξυπηρετήσω την οικογένειά μου. Αν συνέβαινε κάτι τη νύχτα, τι θα έκανα;», φέρεται να είπε.

«Είχε δακρυγόνα και είχα εκνευριστεί»

Οποιαδήποτε εμπλοκή του στα επεισόδια στου Ρέντη αρνείται και ο αρχηγός συνδέσμου, που έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση.

Απαντώντας στην ερώτηση του ανακριτή σχετικά με το γιατί οι μάρτυρες τον υποδεικνύουν ως διοργανωτή των βίαιων αναταραχών, φέρεται να είπε πως… λόγω του θεσμικού του ρόλου φαίνεται πως είναι αντιπαθής σε κάποιους «και όποιος συλλαμβάνεται με θεωρεί και καταδότη, επειδή είμαι εγώ αυτός που μιλάει με τους αστυνομικούς. Κάποιοι θέλουν να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους και γι’ αυτό κατονομάζουν εμένα».

Όσον αφορά στο πώς κατάφερε να διαφύγει από το γήπεδο, φέρεται να υποστήριξε πως επειδή είχε διαπίστευση τον άφησαν να περάσει.

Τέλος, υποστήριξε πως οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων έχουν σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας.

Στο πλαίσιο των ερευνών για τη δράση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης ενδέχεται να εκδοθούν πέντε νέα εντάλματα σύλληψης.