Σ’ ένα παράξενα γοητευτικό νησί, με δύο φυσικά λιμάνια, μυστηριώδεις αρχαίους οικισμούς και μια από τις ομορφότερες Χώρες των Κυκλάδων ταξιδεύει η εκπομπή «Φτάσαμε» την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου 2024, στις 17:00, με τον Ζερόμ Καλούτα να καλωσορίζει τους τηλεθεατές στην Αμοργό της άγριας ομορφιάς και του απέραντου γαλάζιου.

Στα γραφικά Θολάρια, πάνω από τον όρμο της Αιγιάλης, ο Ζερόμ μαθαίνει να παίζει «μπίλιους», ένα παραδοσιακό παιχνίδι, το οποίο οι κάτοικοι του χωριού θυμούνται από τα χρόνια της Κατοχής.

Στην πανέμορφη Χώρα, με τους φιλόξενους ανθρώπους με τις γλυκιές συνήθειες, ο Ζερόμ έχει το προνόμιο να φτιάξει παστέλι με ντόπιο μέλι και σουσάμι και να το γευτεί μαζί με τη διάσημη ψημένη ρακή της Αμοργού.

Διαφορετικές εικόνες περιμένουν τον Ζερόμ στην Κάτω Μεριά, όπου μαθαίνει πώς φτιάχνονται τα κλειδιά πολλών από τους πύργους και τα κάστρα των Κυκλάδων.

Στον Ασφοντυλίτη, έναν ερειπωμένο αγροτικό οικισμό, με βράχους γεμάτους ζωγραφιές, ο Ζερόμ μυείται στα μυστικά της παραδοσιακής μουσικής και της αμοργιανής καντάδας και το ταξίδι ολοκληρώνεται στο διασημότερο σημείο του νησιού: στη μικρή, αλλά μοναδικά όμορφη παραλία της Αγίας Άννας, όπου ο Ζερόμ ακολουθώντας τα βήματα των μικρών πρωταγωνιστών του Λικ Μπεσόν στο «Απέραντο γαλάζιο», κάνει κατάδυση σ’ έναν μαγικό βυθό, σ’ ένα απολύτως κινηματογραφικό σκηνικό.

Φωτογραφίες από το επόμενο επεισόδιο της εκπομπής: