Ο 6ος αγώνας του πρωταθλήματος της Formula 1, διεξάγεται στην πίστα «International Autodrome» στο Μαϊάμι και θα μεταδοθεί ζωντανά, αποκλειστικά, την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου, στις 23:00 στο ΑΝΤ1+ και ετεροχρονισμένα στις 24:00 στον ΑΝΤ1.

Οι λάτρεις της Formula 1, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές των μονοθέσιων, τη Μεγάλη Παρασκευή, 3 Μαΐου, και το Μεγάλο Σάββατο, 4 Μαΐου, ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+.

Η Formula 1 διασχίζει τον Ειρηνικό, αλλάζοντας 12 χρονικές ζώνες,για να βρεθεί από τη Σαγκάη της Κίνας στο Μαϊάμι των ΗΠΑ. Ο 6οςαγώνας του πρωταθλήματος, θα διεξαχθεί στην Ανατολική Ακτή στην παραλία της Φλόριντα, ανήμερα το Πάσχα. Η Formula 1, για 3η φορά στην ιστορία της, θα έχει αγώνα στην Πολιτεία της Φλόριντα, στο κοσμοπολίτικο Μαϊάμι. Είναι ο 1οςαπό τους 3 αγώνες επί αμερικανικού εδάφους φέτος. Στη συνέχεια, η Formula 1 θα επισκεφτεί το Όστιν τον Οκτώβριο και το Λας Βέγκας τον Νοέμβριο.

Το Grand Prix στο Μαϊάμι διεξάγεται στο Διεθνές Αυτοκινητοδρόμιο της πόλης, που βρίσκεται τριγύρω από το Ηard Rock Stadium, στην περιοχή Miami Gardens. Πρόκειται για το κεντρικό στάδιο της πόλης, έδρα των Miami Dolphins, αλλά και της κολεγιακής ομάδας ποδοσφαίρου. Η διαδρομή των 5.41 km του Διεθνούς Αυτοκινητοδρομίου στο Μαϊάμι βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου και είναι προσωρινή. Περιλαμβάνει 19 στροφές, 3 ευθείες, υψομετρικές διαφορές και 1σικέιν. Οι τελικές ταχύτητες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 340km/h και αντίστοιχα η μ.ω.τ υπολογίζεται σε 223km/h. Οι οδηγοί θα κινούνται με τέρμα το γκάζι, περίπου στο 58% του γύρου και για 57 γύρους. Συνολικά, οι στροφές είναι 11, ενώ 17 είναι τα σημεία που ευνοούν τα προσπεράσματα. Υπάρχουν 3 ζώνες Drag Reduction System (DRS). Είναι η 11η διαφορετική τοποθεσία που φιλοξενεί Grand Prix στις ΗΠΑ. Στη διάθεση όλων των ομάδων, θα βρίσκονται οι μεσαίες γόμες της γκάμας ελαστικών C2, C3 και C4. Ο Μαξ Φερστάπεν είναι ο μόνος οδηγός που έχει κερδίσει στο Μαϊάμι και είναι το απόλυτο φαβορί για να κερδίσει και φέτος. Πέρυσι, ανέβηκε στο μεσαίο σκαλί του βάθρου, έχοντας δίπλα του τους Σέρχιο Πέρεζ και Φερνάντο Αλόνσο. To Grand Prix στο Μαϊάμι είναι ο 2οςαγώνας της χρονιάς, μετά το Κινεζικό Grand Prix, σε διαμόρφωση Sprint.

Αναλυτικά οι μεταδόσεις του Grand Prix στο Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ & ΑΝΤ1 έχουν ως εξής:

Συνεχίζεται ο μεγάλος διαγωνισμός ΑΝΤ1 & Red Bull

Δύο τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν 2 εισιτήρια Grandstand θέσεων στην πίστα του Red Bull Ring της Αυστρίας, για όλο το αγωνιστικό τριήμερο, μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια, τη διαμονή και κυρίως, όλες τις μοναδικές εμπειρίες της Formula 1. Στον μεγάλο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι νέοι αλλά και οι υφιστάμενοι συνδρομητές του ΑΝΤ1+.

Δηλώσεις συμμετοχής: στο https://antennaplus.gr/contest