Aπό την προηγούμενη σεζόν, η Hailey Bieber έφερε ξανά στο προσκήνιο τις λάμψεις στην ομορφιά, τόσο στο μακιγιάζ του προσώπου της με τα προϊόντα του beauty brand της, «Rhode», όσο και στα νύχια της, τα οποία έβαψε σε glazed απόχρωση – το παλιό καλό περλέ που έλεγαν οι μητέρες μας ή αλλιώς το λευκό με όψη καθρέπτη.

Εκεί λοιπόν που το λευκό στην περλέ εκδοχή του είχε κοιμηθεί για να ξεκουραστεί από την συνεχόμενη παρουσία του στις τάσεις κατά τις δεκαετίες του 1980 και 1990, επανήλθε δριμύτερο φέτος, με τα πιο έμπειρα ονόματα της βιομηχανίας των nail products να το συμπεριλαμβάνουν στις μεγαλύτερες τάσεις για τη φετινή άνοιξη και το καλοκαίρι: τα glazed νύχια είναι αναμφίβολα η top τάση γι’ αυτή τη σεζόν.

Η trendsetter Hailey Bieber λάνσαρε ήδη από πέρυσι το περλέ μανικιούρ στα χέρια της, τάση που τώρα περνάει και στο πεντικιούρ. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα nude ή παστέλ χρώμα βάσης το οποίο ολοκληρώνεται με μια στρώση βερνικιού περλέ λάμψης που δημιουργεί ένα ιριδίζον γυαλιστερό φινίρισμα. «Μπαίνω στον πειρασμό να πω ότι θα δούμε πολλά glazed νύχια στα δάχτυλα των ποδιών», δήλωσε η Iram Shelton, παγκόσμια πρέσβειρα της OPI, όταν ρωτήθηκε για το πώς πιστεύει ότι θα βάψουμε τα νύχια των ποδιών μας αυτή την άνοιξη και αυτό το καλοκαίρι.

Το συγκεκριμένο πεντικιούρ χαρίζει μια μινιμαλιστική εμφάνιση μαζί με μια διασκεδαστική πινελιά, που απευθύνεται τόσο στις γυναίκες που αγαπούν τα πιο κλασικά και συντηρητικά χρώματα όσο και σε εκείνες που αγαπούν την τελευταία λέξη της μόδας. «Είναι ένα ουδέτερο αλλά εντυπωσιακό look, που το κάνει διασκεδαστικό και εύκολο να συνδυαστεί με οποιοδήποτε ντύσιμο», δήλωσε η Émilie Sanscartier, μανικιουρίστα και ιδρύτρια της Gelcare. Επιπλέον, ο ήλιος που επιτέλους έρχεται είναι η τέλεια δικαιολογία για να προσθέσετε λίγη λάμψη στην εμφάνισή σας. Τέλος τα ματ, ώρα για περλέ.

Αν αναρωτιέστε πώς θα αποκτήσετε το νέο trend στο πεντικιούρ της σεζόν, η Lou Stokes, πρέσβειρα της μάρκας ORLY UK, προτείνει να επιλέξετε παστέλ τόνους αντί για τις πιο κλασικές αποχρώσεις, ώστε να αξιοποιήσετε την αισθητική της τάσης του TikTok: «Τα περλέ φινιρίσματα που μοιάζουν με το χρώμα των μαργαριταριών είναι ένα από τα αγαπημένα μου ανοιξιάτικα πεντικιούρ για τη φετινή σεζόν και φέρνουν την τέλεια ποσότητα λάμψης για ένα όμορφο look στα νύχια. Με τα νύχια γοργόνας και την αισθητική της κοκέτας να εξακολουθούν να είναι μαζική τάση, γιατί να μην ενσωματώσετε αποχρώσεις από αυτές τις βασικές εμφανίσεις για το ανοιξιάτικο πεντικιούρ σας;».

Πώς θα το πετύχετε το glazed πεντικιούρ

Αν πηγαίνετε στο nail salon, η τεχνήτρια νυχιών σας θα ξεκινήσει με την εφαρμογή μιας βάσης σε ένα χρώμα της επιλογής σας. Τα γαλακτερά, τα nude ή οι απαλές παστέλ αποχρώσεις στα βερνίκια είναι ιδανικές για να δώσουν μια πιο διακριτική εμφάνιση. Μόλις στεγνώσει η βάση, η μανικιουρίστ θα εφαρμόσει από πάνω μια ειδική πούδρα λάμψης για να δημιουργήσει το ιριδίζον φινίρισμα. Το προϊόν απλώνεται στο νύχι με ένα σφουγγάρι πριν σφραγιστεί με ένα top coat.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε την τάση στο σπίτι, αντί για πούδρα, προτείνουμε να επιλέξετε ένα ιριδίζον βερνίκι για να δημιουργήσετε το glazed αποτέλεσμα βάφοντας μερικές στρώσεις. Καθώς τα περισσότερα βερνίκια διατίθενται σε διαφορετικούς τόνους, δεν χρειάζεται να εφαρμόσετε ένα χρώμα βάσης, αλλά μπορείτε απλώς να το χτίσετε σε ελαφρές στρώσεις μέχρι να επιτύχετε την επιθυμητή αδιαφάνεια. Για καλύτερα αποτελέσματα, ολοκληρώστε πάντα με ένα top coat για να σφραγίσετε την απόχρωση και να εξασφαλίσετε ότι το πεντικιούρ σας θα διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο.