Aρκετές φορές μπαίνουμε στον πειρασμό να αφαιρέσουμε το ημιμόνιμο βερνίκι ή (ακόμα χειρότερα) τα τεχνητά νύχια μόνες μας στο σπίτι, βλέποντας βίντεο με σχετικό περιεχόμενο, ωστόσο αυτό δεν είναι σωστό για πολλούς και διάφορους λόγους που θα τους εξηγήσουμε ευθύς αμέσως.

Αν δεν έχουμε την τεχνογνωσία μιας τεχνήτριας νυχιών και τα κατάλληλα εργαλεία της, καλό είναι να μην το επιχειρούμε μόνες μας στο σπίτι, καθώς είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουμε μεγάλες ζημιές ή φθορές στα νύχια μας. Kι αυτό θα επιβαρύνει αποκλειστικά και μόνο εμάς. Εκεί δηλαδή που πάμε να γλιτώσουμε τα έξοδα μιας αφαίρεσης, το κόστος στην υγεία των νυχιών μας μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο Newsbeast η nail artist Τζάσμιν Σιδηροπούλου, δεν πρέπει να επιχειρούμε την αφαίρεση των τεχνητών νυχιών στο σπίτι αν δεν είμαστε επαγγελματίες τεχνήτριες άκρων. Ο λόγος είναι πως είναι πολύ εύκολο να τραυματίσουμε την πλάκα του νυχιού οδηγώντας μέχρι και στην απώλεια του νυχιού μας, δηλαδή σε ονυχόλυση, αλλά και να αφαιρέσουμε πολλή κερατίνη από τις στοιβάδες των νυχιών μας και να γίνουν αδύναμα αποκτώντας την όψη φλούδας.

Εκτός από τα τεχνητά νύχια, καλό είναι να μην αφαιρούμε ούτε το ημιμόνιμο βερνίκι, καθώς και πάλι μπορεί να προκαλέσουμε κάποιο τραυματισμό, όχι τόσο σοβαρό όσο στα τεχνητά νύχια μεν, αλλά εξίσου βλαβερό για την κερατίνη των νυχιών, που θα πάρει πολύ χρόνο για να μακρύνουν και να επανέλθουν σε φυσιολογική κατάσταση.

Αυτό που προτείνει η ειδικός είναι να επισκεπτόμαστε την τεχνήτρια άκρων για την αφαίρεση των τεχνητών νυχιών ή αν έστω για κάποιο σοβαρό λόγο δεν μπορούμε να πάμε στο κατάστημα, να ζητούμε την καθοδήγησή της τηλεφωνικά ώστε να μην κάνουμε κάτι λάθος. Όσα βίντεο κι αν παρακολουθήσουμε και όσο κι «αν πιάνουν τα χέρια μας», αν δεν είμαστε οι ίδιες μανικιουρίστ, δεν πρέπει να επιδιώκουμε την αφαίρεση ούτε των τεχνητών νυχιών ούτε του ημιμόνιμου βερνικιού. Το μόνο μανικιούρ, το οποίο μπορούμε να αφαιρέσουμε ακίνδυνα για την υγεία των νυχιών μας, είναι το απλό βερνίκι το οποίο θα αφαιρέσουμε με ασετόν και πρόκειται για μια απλή αφαίρεση χρώματος.