Οι ημιτελικοί του Europa Conference League δεν είναι ιστορικά παιχνίδια μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά και για την Άστον Βίλα, όπως δείχνει και η παρουσία του τροπαίου του κυπέλλου Πρωταθλητριών 1982, το οποίο κατέκτησε η αγγλική ομάδα, έξω από το Villa Park.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και θα προσπαθήσουν, χωρίς άγχος αλλά με πολύ πάθος, να πάρουν την πρόκριση και για τον τελικό. Ό,τι κι αν γίνει όμως, ακόμη κι αν δεν το καταφέρουν αυτό, έχουν γράψει ιστορία φέτος.

Αυτό, όμως, ισχύει και για την Άστον Βίλα, η οποία επιστρέφει σε ευρωπαϊκό ημιτελικό για πρώτη φορά έπειτα από… σχεδόν μισό αιώνα. Για την ακρίβεια, η ομάδα του Μπέρμιγχαμ είχε ζήσει τη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της το 1982, όταν είχε φτάσει στην κατάκτηση του κυπέλλου Πρωταθλητριών νικώντας με 1-0 τη Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του Ρότερνταμ.

Αυτό το τρόπαιο, λοιπόν, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο του gazzetta.gr, έκανε την εμφάνισή του έξω από το Villa Park λίγες ώρες πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, με τους ανθρώπους της αγγλικής ομάδας να δείχνουν έτσι πόσο σημαντικό θεωρούν το αποψινό παιχνίδι.