Στην Κυψέλη ολοκληρώθηκαν οι περιοδείες του Αλέξη Χαρίτση, υποψηφίων και μελών της Νέας Αριστεράς στις αγορές της Αθήνας. Μετά την εξόρμηση με τις θέσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ο Αλέξης Χαρίτσης, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ο εκπρόσωπος τύπου Νάσος Ηλιόπουλος και συνεργάτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Νέας Αριστεράς, σε χαλαρό κλίμα με τη συνοδεία τσίπουρου και μεζέδων σε καφενείο της Φωκίωνος Νέγρη.

Μεταξύ άλλων, έγινε γνωστό το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας της Νέας Αριστεράς: Δώσε Φωνη στο Δίκιο σου. Καμπάνια που θα εκκινήσει από την Τετάρτη του Πασχα με εξορμήσεις κορυφαίων στελεχών και υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα. Πρώτος σταθμός θα είναι τα νησιά, με τον Αλέξη Χαρίτση να επισκέπτεται την Κέρκυρα ενώ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα βρεθεί στην Κώ, στη Νίσυρο, στη Ρόδο πριν μεταβεί στη Δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο και στην Πάτρα. Για τον πρόεδρο της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς στο πρόγραμμα έχουν ήδη “τσεκαριστεί” η Αιτωλοακαρνανία και η Πελοπόνησος ενώ επισκέψεις στελεχών και υποψηφίων θα γίνουν και στα νησιά των Κυκλάδων, στην Κρήτη, στην Βόρεια Ελλάδα. Στόχος είναι μέχρι τις ευρωκάλπες να μην έχει υπάρξει περιοχή της χώρας χωρίς παρουσία της Νέας Αριστεράς.

Ο “πήχης” που θέτει η Νέα Αριστερά έχει περιγραφεί από τον πρόεδρο της: «Να σταλεί ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτό που λένε οι πολίτες που συναντάμε καθημερινά στις αγορές, να το πουν και στην κάλπη. Σε αυτό το πλαίσιο εκφράζεται η βεβαιότητα για το καλό αποτέλεσμα της Νέας Αριστεράς στην κάλπη: Η Νέα Αριστερά θα είναι στο ευρωκοινοβούλιο».

Η κεντρική καμπάνια θα έχει τέσσερις αιχμές: Ακρίβεια, αναδιανομή εισοδήματος, ειρήνη και δικαιοσύνη με αιχμή φυσικά τα Τέμπη. Όπως ανέφεραν συνεργάτες του Αλέξη Χαρίτση, πυλώνας της καμπάνιας θα είναι η αριστερή προγραμματική πρόταση και όχι το lifestyle.

Στις συζητήσεις μεταξύ στελεχών και δημοσιογράφων βρέθηκαν φυσικά και οι μετρήσεις. Αυτό που διαπιστώνεται από την πλευρά της Νεάς Αριστεράς είναι ότι αυτό που δείχνουν οι έρευνες είναι ότι οι ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δε μπορούν να ανατρέψουν τον συσχετισμό, δε μπορούν να νικήσουν τον κ. Μητσοτάκη. Όπως υπογραμμίζουν τα στελέχη της Νέας Αριστεράς απαιτείται μια ριζικά διαφορετική προσέγγιση. Μια πολιτική πρόταση η οποία οφείλει να είναι θεμελιωδώς διαφορετική από αυτήν του Μητσοτάκη και όχι κακέκτυπό της και άρα χρειάζεται πολιτική σαφήνεια και καθαρό προοδευτικό ιδεολογικό πλαίσιο.

Να στηρίζεται σε επιχειρήματα και στοιχεία, και όχι σε επικοινωνιακές φωτοβολίδες και λαϊκίστικες ευκολίες. Τέλος, να απορρέει από την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και την καθημερινή ζωή των πολιτών, προκειμένου να είναι πειστική. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ανάπτυξης. Ανάπτυξη υπάρχει αλλά αυτή ωφελεί μόνο τους λίγους και δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις απώλειες που υπέστη η κοινωνία τα χρόνια της κρίσης. Ούτε όμως τις απώλειες από την ακρίβεια που έχει την υπογραφή του Κ. Μητσοτάκη.

Κυρίαρχη λογική της Νέας Αριστεράς είναι ότι απαιτούνται θετικές προγραμματικές προτάσεις. Δεν αρκεί να περιγράφεις τα κακώς κείμενα, οι πολίτες τα γνωρίζουν και τα ζούν. Το ζήτημα είναι αυτή η κατάσταση να αλλάξει, να ζήσουμε καλύτερα. Η Αριστερά δεν είναι μόνο διαμαρτυρία. Για τη Νέα Αριστερά αυτό που προέχει είναι η θετική πρόταση για το σήμερα και το αύριο.