Ο Κώστας Αποστολάκης μίλησε για την έννοια του έρωτα, αλλά και τη δήλωση που είχε κάνει ότι θα «ήθελε να είναι ερωτευμένος με τον Ιησού Χριστό».

Ο ηθοποιός ήταν καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα αργά» το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης 30 Απριλίου.

«Έχεις κάνει μια δήλωση, η οποία είναι αδιανόητη για τη σόουμπιζ: ότι “δεν θέλω να ερωτευτώ”, ενώ συνήθως όλοι λένε ότι κάτι σκέφτονται» σχολίασε η Αθηναΐς Νέγκα, με τον Κώστα Αποστολάκη να απαντάει: «Είδες, είναι και αυτό παραποιημένο. Εγώ δεν είπα ότι δεν θέλω να ερωτευθώ. Είπα ότι προτιμώ να είμαι ερωτευμένος με τον Ιησού Χριστό και αυτό παρεξηγήθηκε πάρα πολύ. Δεν είμαι όμως ο πρώτος άνθρωπος που το έχει πει αυτό και δεν θα είμαι και ο τελευταίος, εύχομαι. Και δεν είπα ότι είμαι. Είπα ότι θα ήθελα να είμαι».

Πάνω σε αυτό, ο Κώστας Αποστολάκης θέλησε να δώσει κάποιες εξηγήσεις. «Είναι έρωτας κανονικός (σ.σ. ο Ιησούς Χριστός), θείος έρωτας. Όπως είσαι ερωτευμένος με έναν άνθρωπο, έτσι είσαι ερωτευμένος και με τον Ιησού Χριστό. Το έχω νιώσει κάποια στιγμή και μου φεύγει. Ξέρεις, η χάρις έρχεται και φεύγει, γιατί δεν είμαστε σταθεροί. Λογικό είναι και κάτι πολύ ανθρώπινο. Αλλά για να πάμε λίγο πιο πολύ στο ψυχολογικό και όχι στο θεολογικό, έχει μεγάλη υγεία ο θείος έρωτας, γιατί δεν πρόκειται να προδοθείς και δεν έχει ημερομηνία λήξης. Να ξέρεις ότι κάθε έρωτας σε αυτή τη ζωή είναι με ημερομηνία λήξης, είναι σαν κονσέρβα. Ο ένας τρόπος υπάρχει να μεταλλαχθεί και να γίνει αγάπη, αλλά για να μεταλλαχθεί και να γίνει αγάπη πρέπει από εγωιστικό συναίσθημα να γίνει υποχωρητικό συναίσθημα και να προχωράς υποχωρώντας», είπε ο ηθοποιός.