Η εταιρεία L’Occitane που φημίζεται για τα προϊόντα περιποίησης δέρματος εξετάζει μια συμφωνία δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε να βγει από το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην CEO της εταιρείας και τωρινός ιδιοκτήτης της Reinold Geiger σχεδιάζει να αγοράσει τις μετοχές που δεν του ανήκουν, ώστε να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο. Αυτή η κίνηση φέρεται να γίνεται λόγω χρεών της επιχείρησης και γιατί η κινεζική αγορά καλλυντικών αποδεικνύεται επιζήμια.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των Financial Times, οι μετοχές της L’Occitane έχουν ανασταλεί από τις 9 Απριλίου, αλλά θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται ξανά την Τρίτη. Ο Geiger ελέγχει το 72% των μετοχών μέσω τρίτων (επίσημα έχει μικρό ποσοστό) και σχεδιάζει να αγοράσει το 28% που δεν ελέγχει.

Ο πρώην CEO της L’Occitane και τωρινός ιδιοκτήτης της Reinold Geiger

Έτσι, έκανε προσφορά 34 δολαρίων Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, με τη συνολική προσφορά να αγγίζει τα 13,91 δισεκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ, δηλαδή περίπου 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, έχει την υποστήριξη των Blackstone, Goldman Sachs Asset Management και Crédit Agricole που εξετάζουν να χορηγήσουν δάνειο 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξεπερνά τα 6 δισεκατομμύρια η αποτίμηση της L’Occitane, με το διοικητικό συμβούλιο να συστήνει ειδική επιτροπή που θα εξετάσει τις προτάσεις.