Το μακιγιάζ με τα κατακόκκινα χείλη είναι κλασικό, διαχρονικό και πάντα στη μόδα. Έτσι δεν θα μπορούσε να λείπει και φέτος από τις φετινές τάσεις στο μακιγιάζ. Ταιριάζει σε όλες, καθώς κυκλοφορεί σε πολλές αποχρώσεις, αλλά και σε ματ και γυαλιστερή μορφή. Με το σωστό κόκκινο κραγιόν μπορείτε να εντυπωσιάσετε και να αναβαθμίσετε με μιας το λουκ σας.

Όσες έχουν ανοιχτό χρώμα επιδερμίδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ψυχρές αποχρώσεις ή ροζ ενώ οι σκουρόχρωμες επιδερμίδες πάνε με πορτοκαλί και καφέ αποχρώσεις. Λόγω του έντονου χρώματος του, το κόκκινο κραγιόν ξεχωρίζει, οπότε αν δεν το έχετε τοποθετήσει σωστά στα χείλη θα φανεί έντονα. Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να απλώσετε το κραγιόν με ένα πινελάκι, ώστε να προσέξετε την ποσότητα. Εναλλακτικά, πριν απλώσετε το κραγιόν σχηματίστε με ένα μολύβι χειλιών στην ίδια απόχρωση το περίγραμμα, ώστε να «γεμίσετε» με κραγιόν τα χείλη.

Εννοείται ότι το έντονο χρώμα στα χείλη δεν συμβαδίζει με έντονα μάτια. Προτιμήστε nude αποχρώσεις σκιών στα μάτια ή απλώστε μόνο μάσκαρα και είστε έτοιμη.