«Αν διαπιστωθεί ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, θα παραιτηθώ από την υπεράσπισή τους», δήλωσε ο δικηγόρος των γονέων του βρέφους, οι οποίοι το πέταξαν στα σκουπίδια στη Βραυρώνα.

Ειδικότερα, μετά την αποκάλυψη ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις από την έρευνα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών πως το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό και δολοφονήθηκε στη συνέχεια, ο Δημήτρης Ζορμπάς ανέφερε στην εκπομπή «Live News» ότι θα παραιτηθεί.

«Θα δω την ιατροδικαστική έκθεση κι αν καταλήξω στο συμπέρασμα, όπως έχω αναφέρει, από τα στοιχεία της δικογραφίας και από την επικοινωνία που θα έχω με τους εντολείς μου, ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, θα παραιτηθώ από την υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το ζευγάρι, ο δικηγόρος ανέφερε ότι πρόκειται για ταλαιπωρημένα άτομα. «Η μητέρα είναι σωματικά στα όρια της κακοποίησης, φέρει μώλωπες και είναι καταβεβλημένη. Νομίζω δεν έχει καταλάβει και καλά τι έχει γίνει. Δεν είναι άνθρωποι, ενδεχομένως, με τη δική μας αντιληπτική ικανότητα. Η μητέρα έχει άλλο ένα παιδάκι, ένα κοριτσάκι 2 ετών, που ζει στο Νεπάλ μαζί με τον πρώην σύζυγό της. Εμένα μου μετέφεραν και οι δύο ότι επιθυμούσαν αυτό το τέκνο και δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν το νεογνό».

«Μου έκανε εντύπωση σήμερα που πήγαμε στην κυρία Ανακρίτρια, για να πάρουμε την προθεσμία για την απολογία της Πέμπτης, ήταν πολύ απαθής και δεν απαντούσε ευθέως και στις δικές μου ερωτήσεις. Νομίζω, όμως, ότι αυτό έχει να κάνει με τον φόβο που έχει αναπτύξει», κατέληξε ο δικηγόρος, μιλώντας για τη μητέρα του βρέφους.

Την Πέμπτη θα απολογηθεί το ζευγάρι

Η μητέρα, που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο σήμερα, πήρε και προθεσμία, ώστε να απολογηθεί την Πέμπτη. Την ίδια ημέρα, δηλαδή, που αναμένεται να απολογηθεί και ο σύζυγός της, που θα ζητήσει και πιθανότατα θα πάρει νέα προθεσμία.

Η μητέρα φέρεται να είπε στην απολογία της ότι λιποθύμησε μόλις γεννήθηκε το παιδί και δεν είναι σε θέση να ξέρει αν γεννήθηκε νεκρό ή ζωντανό. Όπως ανέφερε, όταν συνήλθε, έβαλε η ίδια το παιδί μέσα σε μια σακούλα και το έδωσε στον άνδρα της, χωρίς να του πει ότι είναι μέσα το παιδί.
Ο πατέρας υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τι είχε μέσα στη σακούλα που πέταξε στα σκουπίδια.