Όσες φορές κι αν την επισκεφτείς, όσο καιρό κι αν μείνεις, ένα είναι βέβαιο: δεν πρόκειται να τη «χορτάσεις». Τα ταξίδια της εκπομπής «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα συνεχίζονται στην Κρήτη, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, στις 17:00. Στο νησί που είναι ανεξάντλητο σε εικόνες, γεύσεις, μελωδίες, θρύλους και λαϊκές παραδόσεις, ο Ζερόμ επισκέπτεται το ξεχωριστό Ηράκλειο και το καταπράσινο Λασίθι.

Στην περιφέρεια του Ηρακλείου, στους πρόποδες του Ψηλορείτη, ο Ζερόμ συναντά το Αστυράκι Μαλεβιζίου, όπου μαθαίνει τα μυστικά των σφυρήλατων κουδουνιών, που είναι απαραίτητο εργαλείο των βοσκών κι έχουν τη δική τους παράδοση και σημασία στην Κρήτη.

Στον Τσούτσουρα, στη νότια Κρήτη, ο Ζερόμ αναλαμβάνει να ανανεώσει τη μοναδική φυτεία αλόης στο νησί, ενώ στο Χαρασό, ένα καταπράσινο χωριό του Δήμου Χερσονήσου, ανακαλύπτει τους θησαυρούς της κρητικής γης, αλλά και της κρητικής κουζίνας, που είναι κομμάτι της κουλτούρας του νησιού.

Στην πανέμορφη Νεάπολη, κάποτε πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου, ο Ζερόμ γνωρίζει μια άλλη λαϊκή τέχνη συνδεδεμένη με την παράδοση της Κρήτης, αυτή του γανωτή.

Η περιήγηση στο γεμάτο εναλλαγές Λασίθι ολοκληρώνεται στο ακατοίκητο νησάκι που βρίσκεται μέσα στον φημισμένο κόλπο της Ελούντας και έχει να διηγηθεί αμέτρητες ιστορίες, στην Καλυδώνα ή Σπιναλόγκα. Το ταξίδι, όμως, στην Κρήτη συνεχίζεται…

Φωτογραφίες από το επόμενο επεισόδιο: