Το εγκώμιο του πεντάχρονου γιου του έπλεξε ο πατέρας σε δηλώσεις του λίγες ώρες μετά την ταραχή που πέρασε η οικογένεια, όταν ενημερώθηκε πως το παιδί παρέμεινε για περισσότερες από 6 ώρες ξεχασμένο μέσα στο σχολικό που το μετέφερε από το σπίτι του σε νηπιαγωγείο της Κηφισιάς.

Μιλώντας στον «Alpha», ο πατέρας του παιδιού ανέφερε: «Μέσα από αυτή τη θλιβερή ιστορία, που διατάραξε την οικογενειακή μας γαλήνη και ηρεμία και έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού μας, συγκινητική για εμάς ήταν η ωριμότητα που το παιδί επέδειξε, όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο και παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλεια του και δοξάζουμε τον Θεό γι’ αυτό».

Παράλληλα, οργισμένος με τους υπεύθυνους για την ασφάλεια του παιδιού του, τόνισε: «Οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να δώσουν περισσότερη έμφαση και προσοχή στο ποιοι χειρίζονται και επιβλέπουν την ασφάλεια για τη μεταφορά των παιδιών μας στα σχολεία καθημερινά και στο κατά πόσο εφαρμόζονται και τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά τη μεταφορά τους, με συνεχή εκπαίδευση και αξιολόγηση του προσωπικού που εμπλέκεται σε αυτήν, ώστε να μη θρηνήσουμε τυχόν θύματα στο μέλλον λόγω ελλιπούς εφαρμογής τους».  

«Το παιδί έδειξε μια ψυχραιμία που και πιο μεγάλοι δεν τη δείχνουν»

Σε δηλώσεις του στο «Action24» και την εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου του δήμου Κηφισιάς, Γιώργος Χουντουμάδης, υπογράμμισε πως το πεντάχρονο παιδί αποκοιμήθηκε και όταν ξύπνησε στο σχολικό ήταν ολομόναχο.

«Το παιδί άνοιξε την πόρτα, κατέβηκε, βρισκόταν, μάλιστα, πολύ κοντά σε λεωφόρο, ευτυχώς γύρισε πίσω, έδειξε μία ψυχραιμία που πολλές φορές ούτε οι μεγάλοι δεν τη δείχνουν. Μόνο έπαινο μπορούμε να του δώσουμε. Εγώ τον λέω “μικρό ήρωα”», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

«Το παιδί δέθηκε με τη ζώνη και έβγαλε ένα βιβλίο που είχε μέσα στην τσάντα του και διάβαζε μέχρι να το βρουν, κάτι που έγινε μετά από 6,5 με 7 ώρες», συμπλήρωσε.

«Το πήρε ο ύπνος στο κάθισμα και όταν ξύπνησε ήταν μόνο του»

«Τον πρώτο ρόλο για τα παιδιά τον έχει η συνοδός. Τη Δευτέρα το πρωί ενώ παραλάβανε πέντε παιδάκια στο σχολικό, στο νηπιαγωγείο κατεβάσανε τέσσερα. Το ένα ήταν κουρασμένο και το πήρε ο ύπνος στο κάθισμα, με αποτέλεσμα να μην το προσέξουν και να παρκάρουν το πούλμαν στο πάρκινγκ, το οποίο είναι μακριά. Δεν το είδαν ούτε εκεί, με αποτέλεσμα να κλείσουν το σχολικό. Το παιδάκι όταν ξύπνησε, ήταν μόνο του», εξήγησε ο Γιώργος Χουντουμάδης.

Αναζητούνται οδηγός και συνοδός

Το αγοράκι φαίνεται πως αποκοιμήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδρομής από το σπίτι στο σχολείο και ενώ βρισκόταν στα πίσω καθίσματα. Τα υπόλοιπα παιδιά αποβιβάστηκαν στο τέλος της διαδρομής (έξω από το σχολείο), ενώ εκείνο συνέχισε να κοιμάται, καθώς ούτε ο οδηγός αλλά ούτε και η 70χρονη συνοδός το αντιλήφθηκαν.

Σε βάρος του οδηγού αλλά και της συνοδού, που αναζητούνται από την αστυνομία, σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ τρόμο προκαλεί η σκέψη το περιστατικό να είχε συμβεί καλοκαίρι με υψηλότερες θερμοκρασίες.