Η εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και το σαββατοκύριακο είναι μια καλή ευκαιρία να περάσετε μαζί με τα παιδιά σας, ευχάριστα και δημιουργικά. Οι βόλτες στην πόλη είναι μέσα στο πρόγραμμα, όμως, υπάρχουν και διάφορες δραστηριότητες, όπου τα παιδιά μπορούν να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους με τρόπο διασκεδαστικό και δημιουργικό.

Μάλιστα, στην Αθήνα υπάρχουν και δωρεάν δραστηριότητες, τις οποίες συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε.

Εικαστικό εργαστήριο: Πλάσματα μοναδικά – Πλάσματα φανταστικά στο ΚΠΙΣΝ

Τον Ιανουάριο στο ΚΠΙΣΝ εγκαινιάζεται μία νέα σειρά εργαστηρίων στην οποία μικροί και μεγάλοι, με όχημα τη φαντασία τους, θα κατασκευάσουν μοναδικές φιγούρες αντλώντας έμπνευση από τρεις σημαντικούς εικαστικούς: τον Αλεξάντερ Γκιράρντ, τον Τζόφρι Φάρμερ και την Ρόουαν ΜακΓκρέγκορ.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Μιχαλίτσα Κοζακοπούλου, εικαστικός
Υποστήριξη εργαστηρίου: Ντορίνα Φουντουλάκη, εικαστικός

Εργαστήριο Κατασκευής Κούκλας με έμπνευση τον Αλεξάντερ Γκιράρντ
Ο Αλεξάντερ Γκιράρντ δημιούργησε τις ξύλινες φιγούρες του ως μοναδικές οντότητες και προσωπικότητες με λιτές αλλά εκφραστικές λεπτομέρειες που αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες. Σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψετε τα φανταστικά πλάσματα του Γκιράρντ, τη μοναδική αισθητική τους και μέσα από τη συνεργασία σας με τα παιδιά, θα δημιουργήσετε με ύφασμα τις δικές σας μοναδικές κούκλες.

Σάββατο 20/1
Παιδικό Εργαστήριο
17.00-18.00
18.15-19.15

Family Yoga στο ΚΠΙΣΝ

Μια πρωτότυπη αθλητική δράση για οικογένειες που έχει στόχο να ενισχύσει τη σχέση γονέα και παιδιού μέσα από αρμονικές ασκήσεις συνεργασίας.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος
Κυριακή 21/01, 11.00-12.00

Για παιδιά 4-12 ετών μαζί με τους συνοδούς τους
Έως 20 ζευγάρια παιδιού-συνοδού ανά slot (30’)
Ελεύθερη συμμετοχή, με σειρά προτεραιότητας

Οι Κηπουροί του Πάρκου: Τα μυστικά των φυτών του Χειμερινού μας Κήπου στο ΚΠΙΣΝ

Οι συναντήσεις με την ομάδα Open Farm συνεχίζονται στο Λαχανόκηπο του ΚΠΙΣΝ και το χειμώνα. Φροντίζουμε το χειμερινό μας κήπο, φτιάχνουμε βόμβες σπόρων (seed bombs) και παιδικό αλάτι βοτάνων!

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Open Farm

Εργαστήριο #1- Φροντίδα χειμερινού κήπου

Ποιος είπε ότι η κηπουρική σταματάει τον χειμώνα; Οι μικροί και μεγάλοι κηπουροί του Πάρκου μαθαίνουν τα μυστικά του Χειμερινού λαχανόκηπου! Θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες κηπουρικής που εφαρμόζονται κατά την χειμερινή περίοδο, αλλά και θα μάθουν πως δημιουργούμε νέα σπορεία και προετοιμάζουμε το έδαφος του κήπου μας για την Άνοιξη.

Στο εργαστήριο θα μάθετε για τα οφέλη της χειμερινής κηπουρικής, όπως η βελτίωση της υγείας του εδάφους. Θα εξερευνήσετε τα φυτά που ευδοκιμούν σε χειμερινές συνθήκες (χειμερινά λαχανικά, βότανα κ.α.) και θα μάθετε τα μέτρα προστασίας που παίρνουν τα φυτά για να αντέξουν το κρύο.

Κυριακή 21/1
12.00-13.00
13.30-14.30

Mini Tennis στο ΚΠΙΣΝ

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν το τένις, μέσω μιας καινοτόμου και διασκεδαστικής μεθόδου, με αφετηρία το παιχνίδι και κατάλληλα διαμορφωμένες δραστηριότητες.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Σάββατο 20/01
16.00-19.00
Κάθε Κυριακή Blind Tennis για παιδιά με προβλήματα όρασης.

Οι αθλητικές δράσεις πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να ακυρωθούν ή να αλλάξουν τοποθεσία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή τους (πιθανή μεταφορά δράσεων σε άλλο σημείο ή ακύρωσης λόγω καιρικών συνθηκών), μείνετε συντονισμένοι στο snfcc.org ή επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 216 8091000.

Για παιδιά 4-12 ετών, ηλικιακές ομάδες 4-7 & 8-12

-16.00-16.45 & 16.45-17.30 για παιδιά 4-7 ετών
-17.30-18.15 & 18.15-19.00 για παιδιά 8-12 ετών

Έως 8 παιδιά ανά slot (45’)
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Η Φανή στη Χώρα των Χρωμάτων στη Sianti Gallery

Η Sianti Gallery καλωσορίζοντας το 2024 προσκαλεί τους λιλιπούτειους φίλους της να συμμετέχουν στην πρώτη για το νέο έτος διαδραστική ξενάγηση στα έργα και τα γλυπτά των εικαστικών που πρωταγωνιστούν στο βιβλίο «Η Φανή και η Τέχνη» της Πόπης Γεωργοπούλου. Έτσι, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 11:00 οι εκδόσεις Νίκας και η γκαλερί Sianti καλούν τα παιδιά να ζήσουν μία ακόμα διαφορετική εικαστική περιπέτεια με τίτλο «Η Φανή στη Χώρα των Χρωμάτων».

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024
Διάρκεια Προγράμματος: 11.00-12.00
Ηλικία: 4-10 ετών
Τοποθεσία: Sianti Gallery (Βασ. Αλεξάνδρου 2, πίσω από Εθνική Πινακοθήκη)
Παρουσίαση: Πόπη Γεωργοπούλου (συγγραφέας-μουσειολόγος-μουσειοπαιδαγωγός)